×
Dobrý den, provedli jsme aktualizaci platformy e-shopu. V případě potíží nás neváhejte kontaktovat na info@viaherba.cz. Děkujeme za pochopení.

VÍTE O TOM, že když se spojí MASTICHA s INULÍNEM, tak spolu mohou pomoci vaši IMUNITU vystřelit do n

Tímto spojením získáme „hladící balzám“ našich střev, díky kterému se můžeme stát odolnějšími nejen proti všude přítomným VIRUM, či BAKTERIÍM.

MASTICHA je fenomén, který vás ochrání při prvním setkání!  Pojďme se na chvíli podívat do Řecka. A to konkrétně na ostrov CHIOS, který je od starověku proslulý zpracováním a vývozem MASTICHY – pryskyřice z keře Řečíku lentišku. Tyto keře rostou i na jiných místech na světě, ovšem pouze na ostrově Chios produkují pryskyřici s blahodárnými léčivými účinky. Podmínky ostrova zrodily MASTICHU a masticha zásadně ovlivnila ostrov. Má velikou schopnost ovlivnit i nás.

Přesné složení chioské mastichy není doposud známo. Tato unikátní pryskyřice se skládá z jedinečného spektra účinných a aromatických složek. Konkrétně obsahuje následující látky:

  • Přírodní polymery
  • Těkavé a aromatické látky, které tvoří ESENCIÁLNÍ MASTICHOVÝ OLEJ
  • Terpeny, fytosteroly, POLYFENOLY
  • + velké množství dalších látek, z nichž některé byly v přírodě objeveny poprvé až v mastiche

Historické dokumenty ukazují, že masticha byla v historii první PŘÍRODNÍ ŽVÝKAČKOU, užívanou k čištění zubů a osvěžení dechu. Byla dokonce využívána k čištění kůže obličeje i těla. Skvělá je také zubní pasta.

Doplněním 100% prášku kvalitní mastichy o INULÍN, získáme ještě o kus více.

INULÍN popíšu jako citaci z učebnice Farmakognozie Univerzity Karlovy od autorů Jiřina Spilková a kolektiv – Inulín snižuje hypercholesterolemií, hyperlipidemii, využívá se při terapii obezity, zácpy, jako sladidlo pro diabetiky (má sladivost asi 30% sacharózy) V organizmu se inulín působením amylázy nerozkládá, štěpí se až střevní mikroflórou. Ve střevech působí jako prebiotikum, zlepšuje funkci trávicího ústrojí, působí jako prevence nádorů střev – zde citace končí.

Masticha si získala moji plnou důvěru teprve nedávno. S velkým nadšením jsem zkoušela nejen produkty s ní spojené, ale hlavně mastichové slzy, kousíčky čisté mastichové pryskyřice, které je snadné nosit při sobě a podle potřeby či nálady využívat její účinky žvýkáním naprosto přírodního materiálu. Krásně tímto jde doplnit vnitřní užívání. A trávení nám za to poděkuje…

Dejme důvěru přírodě, která nám může být prospěšná minimálně k tomu, abychom se cítili lépe, k tomu, abychom si život užívali ve zdraví a v radosti. Ne nadarmo se říká, že když máme v pořádku naše trávení, tak se po psychické i fyzické stránce cítíme o moc lépe.

Upozornění – masticha může snižovat tlak