×
Dobrý den, provedli jsme aktualizaci platformy e-shopu. V případě potíží nás neváhejte kontaktovat na info@viaherba.cz. Děkujeme za pochopení.

Říjen je nádherný měsíc i se sprejem denní hygieny

Říjen je nádherný měsíc, příroda hraje všemi barvami, často se ještě objevují krásné teplé slunečné dny a my si občas neuvědomíme, že už se počasí umí i rychleji změnit.

A tak nás občas přepadne bolest v krku, zimnice či další příznaky prochladnutí.  A jen na nás záleží, jestli se to rozvine v onemocnění nebo jestli si s tím v prvopočátcích poradíme. Možností máme vícero, jen je důležité, začít s tím co nejdříve. Bylinky i různé další tak zvaně „babské rady“ potřebují to správné načasování.  Například můj oblíbený tvarohový zábal na bolavý krk nebo koupel nohou v horké bylinkové lázni umí hodně ulevit.

TVAROHOVÝ ZÁBAL je účinný, jen pro mnohé malinko nepohodlný… nahřátý tvaroh s jemně rozetřeným česnekem se zabalí do plátýnka a položí na krk či průdušky, zakryje bavlněnou utěrkou a převáže šátkem a po dobu cca 2 hodin ponechá na místě, kde potřebujeme úlevu.  Pokud si zábal uděláme ráno, je vhodné večer nebo nejpozději druhý den ráno opakovat. Tento zábal jsem se naučila před mnoha lety od staršího pana doktora, který mi radil, jak u malého dítěte vyzrát nad zánětem průdušek.  Jen u těch malinkých se nedával česnek, ale jen nahřátý tvaroh.  Později jsem zjistila, že je to rada i mého oblíbeného pátera Františka Ferdy a dalších bylinářů a léčitelů.

KOUPELE NOHOU mám velmi ráda. Je známo, že přes plosky na nohou se do našeho organismu mohou dostat různé účinné látky a můžeme si takto skvěle ulevit. Koupelím bych se ráda věnovala v některém z dalších příspěvků.

Nebo můžeme zvolit cestu příjemnější, pohodlnější, která může být vždy při ruce. Můžeme zvolit sprej denní hygieny DAILY HYGIENE SPRAY. Vůně a účinky rozmarýnu, máty, eukalyptu a borovice na sebe nenechají dlouho čekat. V jemné kompozici s výtažky kokosovníku, olivovníku a mandle obecné se tyto esence stávají doslova balzámem na potíže v ústní dutině, kde po 2-3 aplikacích uleví výrazně od nepříjemných aftů.  Zároveň je pomocníkem při hojení drobných poranění kůže. Sprej můžeme využít při desinfekci rukou, když není přístup k tekoucí vodě … Často cestuji vlakem a co si budeme povídat, když už potřebujete použít WC, tak je to následně nepostradatelná pomoc! Dezinfekční účinek je založený na technologii AVENAL a právě již zmiňovaných přírodních účinných látkách, které již po krátkém působení likvidují patogeny.

Sprej denní hygieny využijete i pro své domácí mazlíčky. A to jak pro ošetření vaší pokožky v případě, že vás zvířátko poškrábe, tak v případě, že se něco přihodí právě jemu. Drobné poranění můžete bez obav postříkat a díky tomu nejen že desinfikujete a zamezíte případnému zánětu a jiným komplikacím, ale i urychlíte hojení. Mohu potvrdit z vlastních zkušeností, neboť malé kotě, které panuje v naší domácnosti občas umí uštědřit nějaký ten škrábanec. Od té doby, co používám tento malý „bílo-zlatý zázrak“, tak je hojení velmi rychlé.

Jednoznačně jde o víceúčelového pomocníka, který se nám vejde do každé kabelky.  Neváhejte a pořiďte si tuto krásnou bílo-zlatou lahvičku, která vás jistě nezklame. Objednat si ji můžete za pouhých 220 Kč zde